Van de Kerkenraad

Van de kerkenraad

Rust, ruimte en uitzicht.
 
Dat is wat een vakantieperiode beoogt te brengen. Is dat ook voor u de opbrengst van deze periode?
Ik hoop van harte dat u die rust, die ruimte en dat uitzicht hebt gevonden. Wij waren door omstandigheden dit jaar niet ver weg en vertoefden grotendeels in de eigen omgeving.
En dat was de voorbije weken een verademing. Als je niet op weg hoefde naar het strand, dan ademde de omgeving een zalige rust. Dat overkwam ons regelmatig, zeker toen we vroeg in de ochtend, nog geen vier kilometer van huis, een wandeling maakten langs de Oosterschelde. Slechts een enkele fietser vertoonde zich op het fietspad tussen Kattendijke en het Katse Veer. Een heldere lucht met aan de einder de Zeelandbrug en de stompe toren van Zierikzee die zich onmiskenbaar en helder aftekenden. Meeuwen en steenlopertjes en een enkele stern aan de waterkant. Wat een uitzicht en alles zo scherp. Dan sta je stil bij wat je ziet en ervaart en ben je vooral verbaasd en verwonderd over wat ons gegeven wordt. En dat is veel!
 
Een maand geleden schreef ik over de vorderingen die gemaakt worden bij het werk van de kerkenraad ten behoeve van het beroepingswerk. We hebben u laten weten hoe een beroepingscommissie zou worden samengesteld en we nodigden u uit namen te noemen van mogelijk geïnteresseerde predikanten voor de vacature in onze gemeente.
Ik liet u toen ook al weten dat er heel wat formaliteiten zijn af te handelen alvorens we definitief een groen licht krijgen van onze Classis Delta dat er met het werkelijke beroepingswerk kan worden begonnen. Welnu, de meeste formaliteiten zijn afgehandeld en het wachten is nu op dat groene licht.
Op het moment dat ik dit schrijf is er nog (steeds) geen bericht binnen bij onze scriba.
 
Wat we graag aan u doorgeven is de samenstelling van de beroepingscommissie.
Als voorzitter: Rian Duininck
De leden: Marja Buijsrogge, Peter Eversdijk, Piet Verwijs, Chris Vreugdenhil, Niek Walhout en Jannie de Witte.
De beroepingscommissie is op grond van de door de kerkenraad beoogde gemêleerde samenstelling en in goed overleg tussen voorzitter en kandidaten gevormd. We kunnen bijna aan de slag. Dat geeft rust.
 
De kerkenraad geeft de commissie graag alle ruimte om met het beleidsplan, de profielschets en de opmerkingen van de gemeente aan de opdracht te beginnen.
We mogen onder Gods leiding vertrouwen op uitzicht.
Dat is helder!
 
Jaap Hulstein

Hartelijke groet,
Jaap Hulstein
 
jbhulstein@kpnplanet.nl
de Stelle 31
4464 BP Goes
0113-232119
06-29031763


  Gemeente rond de Geerteskerk Kloetinge.
Contact