Ds. J.H. de Koe
Ds. J.H. de Koe

Nieuws van de predikant.

Van de predikant

Als predikant ben je een enorme bofkont, je hoeft nooit bang te zijn dat je vergeten wordt. Heel hartelijk dank weer voor alle goede wensen die ik, samen met mijn gezin, ontvangen mocht rond kerst en het begin van het nieuwe jaar.  Wat was het weer mooi op en rond de Geerteskerk! Van de hand van de voorzitter vindt u een prachtig stukje over het optuigen van de kerstboom. Wat stond die weer mooi te stralen, en wat straalden anderen daar mooi omheen. Van de brassband, tot de leden van onze eigen cantorij, tot de kinderen en de leiding van de nevendienst. Onvergetelijke diensten waren het weer, met alle ruimte voor ontmoeting rond de vieringen. Inmiddels zijn we al weer een eindje op weg in januari. Niet de gemakkelijkste maand, al zijn sommigen misschien ook blij dat december weer voorbij is.  Het licht wint iedere dag aan kracht, maar het donker is ook nog volop aanwezig. Tegen de duistere krachten in zingt en vertelt Theo van Theijlingen op zondag 21 januari, in een dienst voor jong en oud. Vorig jaar (of eigenlijk moet ik nu zeggen december 2016) kocht ik een boekje met cd van hem, op de markt van hoop, in de Grote Kerk in Goes: 40, de figurant. In zijn voorwoord schrijft hij:
Ik zal een nieuw lied zingen. Hoe lang zal ik dit lied nog zingen? (vrij naar psalm 40).
40 jaar troubadour, 40 jaar liedjes maken en die zingen voor mensen, verhalen vertellen. Als figurant. Het gaat niet om mij, maar om de hoofdrolspeler. Maar… ik mag wel mee spelen.
Ik vind het heel mooi verwoord, zoals in alle liedjes van Theo steeds weer. Ik luister er graag naar en wens u veel inspiratie toe in de viering 21 januari, waarin de collecte uiteraard bestemd is voor Amacet, waar kinderen die veelal aids hebben en als wees worden binnen gebracht, worden opgevangen; een project waaraan Els de zus van Theo verbonden is.

Op 28 januari gaat Harm van Eerden  voor in de Geerteskerk. Hij is lid van onze gemeente en werkt al vele jaren als geestelijk verzorger bij Emergis, waarmee wij ons als gemeente ook verbonden weten.
Zondag 4 februari mogen we samen het heilig avondmaal vieren, daarbij muzikaal ondersteund door onze eigen Geertescantorij. We lezen uit Marcus 1,29-39, het verhaal hoe Jezus de schoonmoeder van Simon geneest, waarna de genezing van vele andere zieken en bezetenen volgt.
Zondag 11 februari staan we stil bij talenten en gaven in onze gemeente, mede naar aanleiding van de actie Kerkbalans. Van te voren is er gelegenheid om mee te denken, te overwegen en te praten over de gelijkenis van de talenten. We willen dat doen op dinsdagmiddag 30 januari, in het Geerteshuis, van 14.30-16.00 uur.

Zondag 18 februari is er een heel speciale verteldienst, waarin dichter en verhalenverteller Hans Bouma voorgaat, en Mariëtte Everse-van t Hart muzikaal begeleidt. Ook dit belooft weer een boeiende viering te worden.
Natuurlijk is er door de week heen minstens zoveel te beleven als op zondag in en rond de Geerteskerk. Zo vindt donderdagavond 8 februari de twee avond plaats in de serie over compassie in je leven. Compassie, barmhartigheid, wat is dat voor jou? Waren we de eerste avond vooral in gesprek over wat we zien, op 8 februari staat dat waar we door bewogen worden centraal. Ibrahim Al Obaied is dan bij ons te gast. Ibrahim komt oorspronkelijk uit Syrie en is moslim, met een grote interesse voor wat mensen ook in andere geloofstradities en levensovertuigingen beweegt. Deze avond is heel goed te volgen, ook als u de eerste avond gemist hebt. De bijeenkomst wordt gehouden in het Geerteshuis. U kunt binnenlopen vanaf 19.30 uur, we starten met het thema om 20.00 uur. De avond is vrij toegankelijk, waarbij een vrijwillige bijdrage in de kosten zeker op prijs wordt gesteld.
En dan is er natuurlijk iedere maandagavond repetitie van de cantorij, bijna iedere dinsdag wel een vergadering van vrijwilligers: kerkenraad, diakonie, pastoraat, kerkrentmeesters. Ook de jeugd laat van zich horen: vrijdag 2 februari is er voor 12+ Sirkelslag Young en voor 9-12 jarigen Kidsclub. Kerk- open, opent iedere eerste maandagochtend van de maand haar deuren voor mensen van binnen en buiten de gemeente. In de “koude maanden” in het Geerteshuis, en in de zomermaanden in de kerk vindt u koffie/thee met iets lekkers, een luisterend oor en vaak een boeiend onderwerp vanuit dorp en samenleving. Het bruist in en rond de Geerteskerk, ik ben er blij mee, u ook? Laat het merken door de actie kerkbalans ook dit jaar weer van harte te ondersteunen.

Jacoline de Koe


  Gemeente rond de Geerteskerk Kloetinge.
Contact