Nieuws van de webmaster.
Nieuws van de webmaster.

Noteer in uw agenda.
Noteer in uw agenda.

Wat is er te doen in de Geerteskerk en omgeving.

Inloopmorgen Kloetinge.
Iedere eerste maandag van de maand, nu dus 5 november a.s., is er inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving, een mooie gelegenheid voor een gezellige ontmoeting.  Om 10 uur staat de koffie klaar in het Geerteshuis, Jachthuisstraat.
De toegang is gratis, kleine bijdrage voor onkosten wordt op prijs gesteld.


Mozaïeken
Na de  Geerteskerkdag gaan we door met mozaïeken.
Je kan nog aansluiten.
Op woensdag 17 Okt 19:30 Geerteskerk. Kosten 35 euro (dit is incl materiaal en koffie /thee)
Meer info
Michiel Barreman 06 28832495
Els Robbeson 0614256768
Hoeft het niet te kunnen dat leer je vanzelf!


Taizé-viering in de Geerteskerk.

28 oktober 2018 Taizé-viering in Kloetinge
Op 28 oktober wordt er in de Geerteskerk te Kloetinge weer een Taizé-viering gehouden om 19:30 uur.
Het thema van de viering is deze keer Dankbaarheid.
De vieringen zijn oecumenisch en worden georganiseerd door de Taizé-voorbereidingsgroep.

In deze viering is er tijd voor bezinning, tijd om te zingen, tijd om te luisteren naar teksten en tijd om stil te zijn en te mediteren. Er is ook weer gelegenheid om een kaarsje aan te steken, ter bemoediging voor onszelf, of voor een naaste uit onze eigen omgeving.
Een Taizé-viering schept ruimte voor het eigen hart om zich te verbinden met God. Kenmerkend voor Taizé vieringen zijn het zingen van meditatieve liederen en stilte. Het is belangrijk de liederen te zingen met dezelfde eenvoud als in Taizé, zodat men tegelijkertijd het lied kan ontdekken, en ook het gebed dat ermee uitgedrukt wordt.
De liederen zijn kort, gemakkelijk aan te leren en worden vaak herhaald.

Voel je welkom om deel te nemen aan deze inspirerende momenten van samenzijn. 
De kerk is open vanaf 19 uur, na afloop van de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een bakje koffie of thee
De kerk is vanaf 19.00 uur open.

Voor informatie kunt u bellen naar 0113-215574 of e-mail sturen naar pmeversdijk@yahoo.com.


Jubileumconcert Musica Cordis

In 2018 bestaat Kamerkoor Musica Cordis uit Goes 35 jaar!
Dit wordt gevierd met een programma waaraan voor deze gelegenheid wordt meegewerkt door een aantal instrumentalisten.
Diverse composities die het koor in de afgelopen jaren zonder begeleiding heeft uitgevoerd, klinken nu met een klein orkest.
Daarnaast worden ook veelstemmige a capella werken ten gehore gebracht, het genre waarmee het koor zich tijdens haar bestaan het meest heeft bezig gehouden.
De luisteraars en zangers gaan onder leiding van Hans Smout ” terug in de tijd” met muziek van o.a. Pärt, Brahms, Mendelssohn, Bach, Schütz en Monteverdi.
Concerten:
Zaterdag 3 november, 20.00 in de Geerteskerk te Kloetinge
Zondag 4 november, 16.00 in de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom
Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf een half uur voor aanvang bij de kerk en kosten 10 euro.
Jongeren t/m 18 jaar kunnen gratis naar binnen.
www.musicacordis.nl


Concert zangeres Kinga Ban in de Ontmoetingskerk

Kom op zaterdag 15 november genieten van een concert van zangeres Kinga Ban in de Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4 in Goes!
Kinga Bán zal in haar nieuwe programma Petrus bezingen, een van haar favoriete bijbelfiguren. Met nieuwe liedjes die een inkijkje geven in de Petrus die Kinga heeft leren kennen. Laat je daarnaast opnieuw verrassen door bekende liederen als "Wat hou ik van uw huis", "Vandaag" en "Ik zal er zijn", die Kinga in het licht van Petrus zal laten schijnen.
Tijdens dit concert toont Kinga haar persoonlijke kijk op de discipel waarop Jezus zijn kerk heeft gebouwd. De man die we onder meer kennen van zijn uitspraak "U weet toch dat ik van u hou?" Hoeveel lijken wij eigenlijk op hem?
Reserveren kan via www.truetickets.nl/kinga


23 november: Concert de Oden van Salomo
Muziek is van alle tijden. In de Bijbel lezen we al dat Mirjam, David, Salomo en Maria liederen zongen. Ook in onze kerken wordt wekelijks gezongen, zo ook bij de eerste gelovigen.
Die eerste teksten zijn de oudste verzameling christelijke liederen en gebeden die bewaard zijn gebleven (80-120 na Christus). De Aramese christenen zongen meeslepende feestliederen. En toch kent bijna niemand ze: de Oden van Salomo en dat is een groot gemis.
Bekende dichters, een team fantastische muzikanten en componist/multi-instrumentalist/producer Sjoerd Visser, maakten er nieuwe muziek bij. Dat alles in een avondvullend programma vol prachtige muziek  en ontroerende teksten. Het neemt je mee 19 eeuwen terug; naar de eerste mensen die Jezus passioneel volgden. De schitterende mix van world music, keltische folk, balkan en pop en de diepe aanbidding die de Oden ademen, maakt dit concert tot een onvergetelijke luisterervaring!
Beleef dit mee op vrijdagavond 23 november 20.00 uur in de St. Jacobskerk. U kunt al kijken op Najaarstour Oden van Salomo of www.zingenindekerk.nl Kaartverkoop (€ 5,- p.p.)verloopt ook via deze site.
ZWO-werkgroep PK Vlissingen


Zaterdag 15 November, 20.00 uur. Locatie: Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4, Goes


Lessons and Carols met Musica Cordis

Het vieren van “a festival of lessons and carols” is een Engelse traditie die in Zeeland al vele jaren levend gehouden wordt door Kamerkoor Musica Cordis uit Goes o.l.v. Hans Smout.
In bijbellezingen, gedichten en bijpassende liederen (carols) klinkt het kerstverhaal, dat op deze manier in zijn meest pure vorm beleefd kan worden.
Ook is er ruimte voor samenzang, o.a. in de traditionele processieliederen, wanneer het koor met kaarsen de donkere kerk binnenkomt en aan het eind weer verlaat.
Medewerking wordt verleend door organist Rien Balkenende.

De bijeenkomsten, aanvang 20.00 uur worden gehouden op:
• zondag 16 dec. Geerteskerk Kloetinge
• zondag 23 dec. H. Blasiuskerk Heinkenszand

De toegang is gratis; aan het eind is uw gift ter bestrijding van de onkosten van harte welkom.

Zie ook www.musicacordis.nl


Graag vragen wij uw aandacht voor de Alpha Cursus in Goes.

Is er meer?
Wie vraag zich dit niet eens af? Misschien heeft u een collega, kennis of buren met deze vraag, maar vindt u het moeilijk het gesprek hierover aan te gaan. U bent niet een goede spreker…. Dan bent u niet alleen. Maar er is meer dan spreken. U kunt bidden! En verder kunt u toch ook wel íets doen… Namelijk verwijzen naar Alpha. Op donderdag 10 januari 2019 start er namelijk  een Alpha in Goes.

Wat is Alpha? Een (interkerkelijke) introductie op het christelijke geloof. In 12 interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Een gezellige maaltijd maakt onderdeel uit van de avond.

Alpha geeft mensen de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor ieders vragen.

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen een Alpha gevolgd. Of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; iedereen is van harte welkom!

Wat kunt u doen? Leid een zoeker naar de Alphacursus. Of kom zelf mee. Een maatje is ook hartelijk welkom! 
Verder zouden wij willen vragen of u tijdens een van de diensten aandacht aan de Alpha zou kunnen schenken, dat kan in woord, en gebed, maar ook door middel van ons introductie filmpje te tonen op de beamer in uw kerk?
Het is een kort filmpje van 1.43 minuten en kunt u hier terugvinden: https://www.youtube.com/watch?v=p85JO2GGlO4 of een berichtje op uw kerksite zou ons ook enorm helpen.

Meer weten of aanmelden? E-mail: alphagoes@hotmail.com of  0113-344955
Adres van de cursus: Gebouw “De Levensbron” - Mansholtlaan 1 - 4463 XG Goes
Kijk op de website www.hervormdgoes.nl/geloven/alpha-cursus/ voor de data en meer informatie. 

Mogen wij op uw steun rekenen?


  Gemeente rond de Geerteskerk Kloetinge.
Contact