Nieuws van de webmaster.
Nieuws van de webmaster.

Noteer in uw agenda.
Noteer in uw agenda.

Wat is er te doen in de Geerteskerk en omgeving.

Inloopmorgen Kloetinge.
Elke eerste maandag van de maand, nu dus 4 maart a.s., is er inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving.
Om 10 uur staat de koffie klaar in het Geerteshuis, Jachthuisstraat.
Toegang gratis
 
Met vriendelijke groeten,
Willen van Wijngaarden
Kleine bijdrage voor onkosten wordt op prijs gesteld.


2 Lezingen Eeuwout Klootwijk in Middelburg.


 Op 14 en 28 februari a.s. zal ds.Eeuwout Klootwijk (Kerk&Israel, Protestantse Kerk Nederland) lezingen geven.
De lezing op 14 februari: Onopgeefbaar verbonden of toch maar niet?
Wat is de consequentie van de “onopgeefbare” verbondenheid met het volk Israël? En met de Israëlzondag? Schrappen? Heroverwegen? Op deze avond verkennen we de achtergrond van het kerkorde-artikel en gaan we op zoek naar de Joodse wortels van het christelijke geloof, waarbij lessen worden getrokken uit de joods-christelijke dialoog.
De lezing op 28 februari: Paulus, een jood geraakt door Jezus
Was Paulus de eerste christen? Werd hij bekeerd tot het christendom op weg naar Damascus? Wat betekent het dat Paulus een jood is? Op deze avond verkennen we de apostel Paulus aan de hand van het internetproject “De uitdaging” van de website joods-christelijke dialoog (https://www.joods-christelijke-dialoog.nl/).
 Beide lezingen zijn in de Hoeksteen, Roozenburglaan 22 in Middelburg. De kerk is om 19.30 uur open, aanvangstijd is om 20.00 uur, Van harte welkom, toegang gratis (we vragen een vrijwillige bijdrage)
Taakgroep Vorming en Toerusting van de Nieuwe Kerk Gemeente in Middelburg


Zondag 3 maart 10:00 uur. “Koor A58”

De kracht van ons koor zit in het brede repertoire, de verrassende arrangementen van Rob en Christian en een sprankelende “verhalen” podiumpresentatie. Van “Shaffy” tot “Sondheim”, van “Brel” tot Blaha. Onze muzikale waaier is uniek en beslist origineel te noemen. Wij doen het altijd nèt wat anders! Een uniek koor in een veelkleurig koorlandschap. Van “ballad” tot “rock” in traditionele koorzetting, via close-harmony richting jazz en dit alles zowel met pianobegeleiding als a capella, van één- tot achtstemmig, brengt in hun 20ste jubileumjaar bijzondere liedjes die gaan over ergens wortels hebben, ergens thuis zijn en thuis kunnen komen, verbonden zijn met de plek, de omgeving, de natuur, en de mensen die er wonen. Thuis betekent ook: liedjes in onze moedertaal. (Bron website koorA58)
Zondag 3 maart zijn wij ook erg blij dat A58 meewerkt aan onze kerkdienst. Met ongeveer 55 koorleden zal het een muzikaal feestje worden. Het thema is “Thuis”, het jaarthema. Een goed gesprek voer je vaak ook thuis, aan tafel of op de bank of bij mooi weer heerlijk in de tuin. Thuis ben je ook in de kerk, dus voel je welkom om deze bijzondere dienst voor jong en oud, voor iedereen, met ons mee te vieren.


TAIZÉ-DIENST 10 MAART


Op 10 maart wordt er in de Geerteskerk te Kloetinge weer een Taizé-viering gehouden om 19:30 uur.
Het thema van de viering is deze keer bidden.

In deze viering is er tijd voor bezinning, tijd om te zingen, tijd om te luisteren naar teksten en tijd om stil te zijn en te mediteren. Een Taizé-viering schept ruimte voor het eigen hart om zich te verbinden met God.

Kenmerkend voor Taizé vieringen zijn het zingen van meditatieve liederen en stilte. We zingen de liederen met dezelfde eenvoud als in Taizé, zodat we tegelijkertijd het lied kunnen ontdekken, en ook het gebed dat ermee uitgedrukt wordt.

Voel je welkom om deel te nemen aan deze inspirerende momenten van samenzijn. 
De kerk is open vanaf 19 uur, na afloop van de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een bakje koffie of thee.


Stichting de Figurant uit Goes

Dit jaar is voor ons, stichting de Figurant uit Goes, een speciaal jaar.

Nu bestaan we 20 jaar. Dat gaan we vieren!

We werken aan een nieuwe website en continuering van ons bestuur.

Maar ook aan ons 6e benefietconcert in de Mythe te Goes. Op vrijdag 17 mei is daar een concert waar muzikaal mee wordt gewerkt door Nova melodica uit Kapelle-Biezelinge, kleinkunstenaar Bert Kreeft, singersongwriters en een speciaal programma van Theo van Teijlingen met beeld en geluid. Maar ook…Els van Teijlingen en haar 4 Oegandese kinderen zullen aanwezig zijn, speciaal ook voor een bijzondere meet&greet voor alle vrijwilligers die vanuit Nederland in Soroti gewerkt hebben.

We vragen als entreeprijs 10 euro. Dat is laag, maar we willen dat iedereen, grote en krappe beurzen, kan genieten van een heerlijk avondje Mythe!!!
  Gemeente rond de Geerteskerk Kloetinge.
Contact