Hart en Ziel

Nieuwsbrief van Hart & Ziel
Na een tropisch warme zomer wordt het nu weer najaar. De avonden worden langer en er is weer meer tijd voor bezinning. Dit najaar wil Hart&Ziel een programma aanbieden waarin het motto ‘zoeken, vieren en doen” helemaal tot zijn recht komt. In het spiritueel café en de avonden met Rens Stobbelaar kunnen zoekers naar zin en inspiratie hun hart op halen. En ook de workshop over ‘rouw en verlies ’wordt dit jaar weer gehouden voor ieder, die stil wil staan bij rouw en verlies.

De avonden ‘Koken in Kloetinge’ gaan alweer het tweede seizoen in. Mooie avonden voor ieder, die graag kookt en de verbinding zoekt. Ook in de workshop ‘Mozaïeken’ met Reanne Vlaming komen de doeners aan hun trekken. Dit jaar is de jaarlijkse inzamelingsactie voor de voedselbank in de Geerteskerk en bij Bakker Boer in november weer in het programma op genomen. Deze actie wordt georganiseerd samen met de diaconie van de Geerteskerk.

In de Taizéviering kunt u kennis maken met een manier van vieren in de stijl van de kloostergemeenschap in Taizé, met veel stilte en muziek.

Ook de afgelopen periode hebben we als Hart & Ziel niet stil gezeten. In augustus en september is er een mooie fototentoonstelling rond het thema ‘Verbinding’ en in juni de workshop  ‘de dood…. praat erover’ en een meditatieve wandeling, zoals u in de terugblikken kunt lezen. Ook zijn we blij dat we een nieuw gezicht  kunnen verwelkomen in het team van Hart & Ziel: John Nieuwenhuize. John woont al een aantal jaren in Kloetinge, en stelt zich aan u voor in deze nieuwsbrief.

Nog een praktische mededeling: vanaf september zal bij vrijwel alle activiteiten een eigen bijdrage worden gevraagd, om de kosten te drukken en ook in de toekomst als Hart & Ziel te kunnen voort bestaan. Dit staat steeds vermeld bij de activiteiten.

Namens Hart& Ziel wens ik u weer veel leesplezier,

Met hartelijke groet,

Janneke Herweijer

Koken in Kloetinge
Eens in de zes weken is er op dinsdagmiddag vanaf 17.30 uur de gelegenheid om samen met Mariska Boer en Christel de Vries, met elkaar én met Hart en Ziel in een gemoedelijke sfeer te koken in de Geerteskerk. Het menu wordt van te voren bedacht en ingekocht. We koken met zijn allen en ieder kan daarbij zijn eigen taak kiezen.

Daarna is er een gezamenlijke maaltijd.  Tijdens een maaltijd vinden vaak mooie gesprekken plaats. De koks en deelnemers kunnen per maand variëren. Deelname is voor ieder die mee wil koken en eten. Kookervaring is niet vereist. De kosten bedragen € 12,– per persoon. Opgeven vooraf is noodzakelijk. Opgave bij Mariska Boer: 

Na het succes van het afgelopen seizoen zijn er voor het najaar de volgende data gepland: 13 september, 18 oktober en 22 november.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.