Hart en Ziel

Mededelingen:

Het mooiste lied

Samen met het team van Kerk Open presenteert Hart&Ziel in de Geerteskerk te Kloetinge:  onze eerste eigen productie: “Het Mooiste Lied” waarmee we mensen nader kennis laten maken met Hooglied. Het prachtige en liefdevolle maar tegelijk vaak onbeminde en ongemakkelijke Bijbelboek. Via een expositie en thema-avonden laten we u graag nader kennis maken.

Onze opening stond gepland voor eind maart 2020 maar de pandemie verhinderde dat. Sinds enkele weken staat de expositie opgesteld en op zaterdag 12 juni hebben we om 14:30 de officiële opening.

Drie Zeeuwse kunstenaars exposeren hun werk geïnspireerd op het Bijbelboek Hooglied. Jopie Minaard heeft speciaal zes aquarellen gemaakt voor deze tentoonstelling. Ook worden de schilderijen van Marja de Lange geëxposeerd. Voor haar betekende schilderen:  een eigen wereld scheppen met vorm en kleur, losgedroomd van de werkelijkheid. Frida  van Overbeeke exposeert haar beelden in brons, die vooral figuratief van aard zijn.

Zie ook: https://www.hartenzielkloetinge.nl/

Thema-avond: donderdag 17 juni 19:30 uur

Heleen Pasma

Heleen Pasma werkt al jarenlang als vrijwilliger in kerk en synagoge. Met kennis van het bijbels Hebreeuws en ervaring in het werk van Kerk & Israël geeft ze leiding aan leerhuizen. Ook schrijft zij verhalen en gedichten, vooral over bijbelse figuren in de kantlijn van de Schriften.

Eventueel reserveren via de Hart&Ziel website: www.hartenzielkloetinge.nl
Toegang € 7,– (betaling aan de deur)

—-

 

Meditatieve Wandeling

Met de lente in aantocht is er door Hart &Ziel een tweede meditatieve wandeling gepland op zaterdagmorgen 19 juni.  Na het succes van de eerste wandeling, die in winterse sferen plaatsvond,  dit keer een voorjaarswandeling. Voor ieder die houdt van wandelen, stilte en in de natuur tot rust en bezinning komt.  Al lopend,terwijl je de ene voet voor de andere zet, komen vaak ook je gedachten tot rust. Dan kom je bij wat er- diep van binnen- in jezelf omgaat.  Een deel van de wandeling zal in stilte plaatsvinden. Een deel van de wandeling zullen we – twee aan twee in gesprek zijn, net als destijds de Emmaüsgangers. De wandeling begint om 10.00 uur bij het Geerteshuis. Na afloop is er bij het Geerteshuis een kop soep met  een broodje. Graag vooraf aanmelden vóór 14 juni  bij ds. Janneke Herweijer ( email: , tel: 06-47410756)

 


Hart & Ziel: Het Mooiste Lied

We zijn op zoek naar verbinding. Vanuit de pijlers: zoeken, vieren en doen kunnen we de verbinding aangaan met elkaar, met de kwetsbare medemens, met de gemeenschap rondom onze kerk én met God. De een zal meer affiniteit hebben met verdiepende activiteiten (Zoeken), de ander met kunst, muziek of kerkelijke vieringen (Vieren) en de derde ervaart verbinding door de handen uit de mouwen te steken (Doen).

Met onze eerste eigen productie, “Het Mooiste Lied”, willen we mensen nader kennis laten maken met Hooglied. Het prachtige en liefdevolle maar tegelijk vaak onbeminde en ongemakkelijke Bijbelboek. Via een expositie en thema-avonden laten we u graag nader kennis maken.

We waren er klaar voor, de eerste echte activiteit van onze Pioniersplek Hart&Ziel. 29 maart zou de officiële start zijn met de opening van de expositie “Het Mooiste Lied”. Een expositie van drie kunstenaars (Jopie Minnaard, Marja de Lange en Frida van Overbeeke) rondom Hooglied met daaromheen een aantal thema-avonden.  We hopen de tentoonstelling later dit jaar alsnog te kunnen openen. We houden u graag op de hoogte via www.hartenzielkloetinge.nl

Pioniersbegeleider Otto Grevink, klik hier voor een directe link.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.