Hart en Ziel

Mededelingen:

Het Kloetingse Kerk Open heet u welkom bij een bijzondere tentoonstelling rondom de kinderdoop, in het bijzonder over doopjurken. De gewoonte om de dopeling in een los vallend jurkje te kleden werd in Nederland in de late 18e eeuw overgenomen, naar Engels voorbeeld. Daarvoor droeg het kind vaak wikkelkleding (ingebakerd), met een doopkleed. De doopjurk werd veelal door meerdere kinderen in één gezin gedragen, meisjes én jongens, en werd daarna doorgegeven. In de 20e eeuw werd de doopjurk ook wel uit de bruidsjapon van de moeder vervaardigd. In vorm en decoratie is vaak de invloed van de vrouwenmode terug te zien, zoals de hoogte van de taille, gebruikte stof en vorm van het lijfje.

Wij tonen u zo’n veertig jurken uit de 19e, 20e en 21e eeuw: gehaakt, gebreid, van satijn en kant tot parachutestof. Alle stukken in deze tentoonstelling zijn afkomstig van families in en rond Kloetinge: de jurk werd gebruikt bij een doop in de Geerteskerk of de eigenaar c.q. erfgenaam van de jurk is nu woonachtig in of nabij Kloetinge. Naast doopjurken zijn er oo§k vele foto’s van dopelingen te zien, en doopkaarten en fragmenten uit 17e-eeuwse Kloetingse doopregisters. De tentoonstelling is te bezichtigen in de Geerteskerk van 1 juni tot 15 juli 2022, op woensdag en zaterdag van half 2 tot 4 uur.

We houden u graag op de hoogte via www.hartenzielkloetinge.nl


Hart & Ziel: 

We zijn op zoek naar verbinding. Vanuit de pijlers: zoeken, vieren en doen kunnen we de verbinding aangaan met elkaar, met de kwetsbare medemens, met de gemeenschap rondom onze kerk én met God. De een zal meer affiniteit hebben met verdiepende activiteiten (Zoeken), de ander met kunst, muziek of kerkelijke vieringen (Vieren) en de derde ervaart verbinding door de handen uit de mouwen te steken (Doen).

 

Aankomende activiteiten:

Liesbeth Franken

Met Lied van de Liefde

Alain Verhey

Met Ode aan de Verliezer

Barmhartigheid ? Alle 7 goed !

Met Kees Posthunu

Avond rondom Verlies en Rouw

We houden u graag op de hoogte via www.hartenzielkloetinge.nl

Pioniersbegeleider Otto Grevink, klik hier voor een directe link.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.