Hart en Ziel

Hart & Ziel: Het Mooiste Lied

We zijn op zoek naar verbinding. Vanuit de pijlers: zoeken, vieren en doen kunnen we de verbinding aangaan met elkaar, met de kwetsbare medemens, met de gemeenschap rondom onze kerk én met God. De een zal meer affiniteit hebben met verdiepende activiteiten (Zoeken), de ander met kunst, muziek of kerkelijke vieringen (Vieren) en de derde ervaart verbinding door de handen uit de mouwen te steken (Doen).

Met onze eerste eigen productie, “Het Mooiste Lied”, willen we mensen nader kennis laten maken met Hooglied. Het prachtige en liefdevolle maar tegelijk vaak onbeminde en ongemakkelijke Bijbelboek. Via een expositie en thema-avonden laten we u graag nader kennis maken.

We waren er klaar voor, de eerste echte activiteit van onze Pioniersplek Hart&Ziel. 29 maart zou de officiële start zijn met de opening van de expositie “Het Mooiste Lied”. Een expositie van drie kunstenaars (Jopie Minnaard, Marja de Lange en Frida van Overbeeke) rondom Hooglied met daaromheen een aantal thema-avonden.  We hopen de tentoonstelling later dit jaar alsnog te kunnen openen. We houden u graag op de hoogte via www.hartenzielkloetinge.nl

Pioniersbegeleider Otto Grevink, klik hier voor een directe link.

Mededeling van de predikant.

Vandaag begint de veertigdagentijd, de bezinningstijd voorafgaand aan het Paasfeest.
Jammer genoeg kunnen de geplande voorstelling met verhalenverteller Kees Posthumus en de daaraan voorafgaande Passion-viering niet doorgaan.
Sommige mensen, waaronder Kees Posthumus, zijn niet voor één gat te vangen.
Ik ontving vorige week een link van een website vol verhalen, gemaakt door 7 verhalenvertellers:
Kees Posthumus, Stephan de Jong, Peterine Kooijmans,Talitha Nawijn en anderen. Voor elke dag in de komende veertig dagen biedt de website een kort filmpje met verhaal ter inspiratie. In de bijlage vind je meer informatie hierover, en de link van de website is www.40verhalen.nl.
Een inspirerende tijd gewenst!
Met hartelijke groet,
Namens de pioniers van ‘Hart& Ziel’
Janneke Herweijer

persbericht 40 Verhalen project

Pionieren in Kloetinge

Hart & Ziel: pionieren in Kloetinge

Voor wie houdt van wandelen, stilte en in de natuur tot rust en bezinning komt, is er op zaterdagmorgen 6 maart een meditatieve wandeling in de mooie omgeving van Kloetinge. Al lopend,terwijl je de ene voet voor de andere zet, komen vaak ook je gedachten tot rust. Dan kom je bij wat er- diep van binnen- in jezelf omgaat.  Een deel van de wandeling zal in stilte plaatsvinden, onderweg zullen we een paar liederen zingen onder leiding van Nico Dekkers, op gepaste afstand. Een deel van de wandeling zullen we – twee aan twee in gesprek zijn, net als destijds de Emmaüsgangers. De wandeling begint om 10.00 uur bij het Geerteshuis. Na afloop eten we bij het Geerteshuis een kop “snert-to-go”. U zult begrijpen, zoals bij alles, allemaal afhankelijk van hoe “de situatie” dan is. We houden moed! Opgeven kan via: www.hartenzielkloetinge.nl

Voor vragen of een manuele aanmelding: ds. Janneke Herweijer ( email: j.herweijer@xs4all.nl, tel: 06-47410756)

Nieuws van Pioniersplek Hart & Ziel

Ondanks alles wat er niet kan, heeft Hart & Ziel toch mee kunnen werken aan een hartverwarmende actie! Op initiatief en met medewerking van Andre Elting en Casper Weekhout (actief voor Groen Links maar “particulier betrokken”) hebben we kinderschoenen ingezameld voor de vluchtelingen op de Griekse Eilanden. Het doel was 500 paar schoenen op te halen en daarmee ook aandacht te vragen voor de oproep om 500 kinderen op te nemen in Nederland, die in erbarmelijke omstandigheden op Lesbos moeten verblijven. De actie werd zo net voor de lock down gelanceerd.

Dankzij de vlotte medewerking van scholen en natuurlijk de kinderen en ouders werden er in rap tempo véél bananendozen gevuld. Ook was er nog een enthousiaste Zeeuwse marktkoopman die de markt van Berkel en Rodenrijs wist te mobiliseren. Op 2 januari was er een korte ceremonie in de Geerteskerk. Janneke Herweijer en Andre Elting hielden een toespraak en de klok luidde 500 seconden.

Een week later mochten we maar liefst zestig bananendozen vol met schoenen (geschat 900 paar) afleveren bij hulpverleningsorganisatie GAIN in Sleeuwijk. Zij verzorgen het transport naar Lesbos in combinatie met andere hulpgoederen. Binnenkort verschijnt er een filmpje van de actie, hierbij alvast een korte voorproef. Hart & Ziel heeft als motto: Zoeken, Vieren, Doen! Mooi hoe we in deze actie samen mochten werken met andere “partijen” uit politiek en samenleving!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.