Jeugd en jongeren

Overzicht van jeugdwerk Protestantse gemeente te Kloetinge

Kindernevendienst  leeftijd: 0 – 12 jaar
Doel: uitleg en verwerking van Bijbelverhalen met de methode  ‘Kind op Zondag’
Wanneer: wekelijks tijdens de eredienst op zondagmorgen.
2 groepen: jongste groep (groep 1 t/m 4 basisschool) en oudste groep (groep 5 t/m 8 basisschool).

Inlichtingen bij: Jenny Kole, tel: 0113 227753.
E-mail:  of

 

Tienercatechese    12-16 jarigen
Doel: leggen van een kennisbasis in alles wat met kerk en geloof te maken heeft. Dit gaat samen met de Pg te Goes en de Pg te ‘s-Heer Hendrikskinderen.
We komen 1x per 14 dagen bij elkaar. De eerste keer gaan we op een ontspannen manier kennis maken en checken we welke dag in de week het meest geschikt is. Tijdens het seizoen bespreken we samen vragen die bij de tieners leven over God, geloof en kerk en daarbij zal ook het een en ander worden uitgelegd en verteld. Er zal gebruik gemaakt worden van diverse werkvormen, beeldmateriaal en eventueel muziek. Het is de bedoeling dat de ouders regelmatig op de hoogte worden gehouden met wat er is gedaan zodat er eventueel thuis verder gepraat kan worden.

Jongerenactiviteiten   leeftijd 12 – 16+ jaar.
Sirkelslag YOUNG, een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar). Samen strijden ze tegen honderden andere groepen uit heel Nederland, gewoon vanaf de eigen locatie. Via social media staan de jeugdgroepen met elkaar in contact.
Sirkelslag YOUNG brengt ieder jaar een bijbels thema op een laagdrempelige manier onder de aandacht bij jongeren. Sirkelslag is daarmee ook geschikt om jongeren die niet vaak (meer) in de kerk komen te betrekken bij activiteiten.

Het thema van Sirkelslag YOUNG 2020 is ‘Kom in beweging’. Het verhaal van Jona loopt als rode draad door de spellen heen. De jongeren maken tijdens de avond hetzelfde mee als Jona. Het verhaal begint in het donker, in de vis. Door flashbacks ontdekken de jongeren hoe Jona daar terecht is gekomen. Met de hulp van anderen komt Jona in beweging en trekt hij naar Nineve. Daar komen de mensen ook in beweging. Het verhaal krijgt een nieuwe wending.
Inlichtingen bij de jeugdouderling:

Catechese 16+    leeftijd: 16-19 jr.
Doel: verwerking van vragen van opgroeiende tieners gerelateerd aan de wereld van kerk en geloof.
Inlichtingen bij de jeugdouderling:

 

Dit bericht is geplaatst in Contact. Bookmark de permalink.