Nieuws van de jeugdclub en kindernevendienst.

 

Kindernevendienst.

De vakantie staat voor de deur en veel gaan erop reis, maar anders op reis misschien. Andere plannen gemaakt en misschien thuis in een zwembadje in een oase van rust. Wij hopen dat we na de vakantie jullie weer meer kunnen gaan zien. Al hebben we toch een slotdienst samen gehad en lieten we de bloemen achter voor als iedereen weer thuis kan komen in de kerk.

En ook met Pinksteren is er flink gewerkt. Er waren pakketjes rondgebracht om zelf aan de slag te gaan met vuur, van papier natuurlijk. We willen er graag even 2 uit halen. Een van Lynn: zo prachtig gemaakt met waar zij het vuur van God in mensen zag en waar het vuur haar toe gebracht heeft. Een liedje zingen voor de buurvrouw en aardbeien brengen naar oma. Haar vuur stond vol, ze had eraan gewerkt. Maar ook het vuur van Anna en Thijs en Lynn heeft hier ook aan meegedaan. Het Onze Vader in minstens 4 talen vertaald en de Naam van God. Dank je wel voor jullie inzet.

En een hele fijne vakantie, namens de kindernevendienst.

Kinderen en Jongvolwassenen

Met Pasen mochten we een aantal ouderen blij maken met een ontbijtje en nu met Pinksteren stonden we weer met kinderen en jongvolwassenen aan de deuren met een plantje. Deze keer e rode kleur. DE kleur van Pinksteren, het vuur dat ons in beweging brengt. Het even tijd hebben voor een praatje hoe kort soms ook: “Gaat het goed en heb je iets nodig?” was vaak genoeg. Maar ook zie je dat er dan verdriet achter de deur zit. De eenzaamheid, maar ook de beperkte bezoekmogelijkheid en bewegingsruimte.

Wel fijn dat een plantje en een lief gebaar de dag dan even totaal anders maakt!

Ook nu veel mensen op vakantie gaan of hun eigen activiteiten hervatten, is het goed om te blijven omkijken naar elkaar.

De kinderen en hun ouders en de jongvolwassenen en de kindernevendienst vonden het super om dit samen te mogen doen.

Een fleurige groet van de Pinkstergroep

Elkse

Lieve kinderen en jeugd

Wat missen we jullie! Alles loopt anders en we zoeken met elkaar naar nieuwe wegen om elkaar te volgen. In de startdienst hebben we stenen versierd en lieten we zien: “wij zijn hier geweest”. Wie volgt!
In maart kwam daar ineens verandering in nu kunnen we elkaar, letterlijk, niet meer volgen. Want er is nu een (“social”) afstand. Niet naar school kunnen gaan, niet naar opa en oma op bezoek en geen kerk. Maar de stenen zijn blijven liggen en die wachten tot de eerste weer langs kan komen en kan zeggen: “hé, zij gingen mij voor, zij zijn hier ook geweest, ik ben niet alleen. Gelukkig morgen jullie nu weer wel naar school en gaat het weer een beetje normaal in een nog niet normale wereld.
De laatste maanden is er geklapt voor mensen in de zorg en zijn kaarsen aangestoken voor verbondenheid. Mooi als mensen in anderen het vuur zien of juist het vuur wordt aangewakkerd om iets te doen. Als we terugkijken en ook al vooruitblikken is het precies dat vuur wat we nodig hebben. Vuur wat met Pinksteren nog extra belicht wordt. Mensen kwamen in actie, dat is wat Pinksteren met je doet.
De Heilige Geest, wakkert het vuur in jezelf aan.   Zo kunnen we hier op aarde wat van God laten zien. God werkt door mensen daarom willen we dat zichtbaar maken om een vuurtje te maken van handen. Jouw handen en die van je broer, zus, papa of mama uit papier knippen en bouw samen aan het vuur. Je kan er dan samen over praten wanneer jij pasgeleden iets goeds van God hebt gezien, dat iemand iets goeds deed voor een ander. Je kan dit dan op de vlammen schrijven. Denk vooral ook aan de kleine dingen die niet zo opvallen.  Iemand in je buurt die iets deed voor iemand anders!
Voor de jeugd nog een extra opdracht zoek in tenminste zeven talen de naam van God. En kan jij het onze vader vertalen naar vier talen? Elke regel een andere taal (tip google brengt je een heel eind ;). Maak ook een vuur op papier en schrijft het hier op Alles wat jullie gemaakt hebben zien we graag weer terug in de kerk dus fijn als je dat even kan afgeven of wij het mogen ophalen. Dan geven wij het een mooi plekje.   We hopen dat jullie allemaal gekeken of geluisterd hebben naar onze Pinksterdienst met ds. Brandt. Zo zijn waren toch nog verbonden.
Wil je elke week weten wat we gaan doen tijdens de online dienst Stuur een mailtje naar elskerobbeson@gmail.com
Groetjes  Kindernevendienst

 

Met de kinderen: Jeugdclub

Op 6 oktober was het jeugdclub. “We hebben soep gemaakt met een soepsteen”, vertelt Pam.
“Jacoline vertelde het verhaal van “de soepsteen” en wij sneden de groenten en draaide gehaktballetjes, alles ging bij de steen in het kokende water.” Het verhaal was dat een man niks had behalve heel veel honger. In een dorpje zaten heel veel mensen bij elkaar maar er stond niks op tafel. De meneer vertelde over de soepsteen, die kon je in het water koken en dan kreeg je lekkere soep!
Dat dat wilde ze wel eens zien. Vervolgens zei de man dat een prei de soepsteensoep misschien nog wel lekkerder zou maken. Nou die had iemand nog wel…. Een ander haalde dan nog maar even een paar wortels en iemand had nog wat gehakt over. “Wij van de Jeugdclub hadden ook allemaal iets meegenomen en zo ontstond onze soep! Met delen maakten we van niets (water en steen) iets !!
Gaaf hè:) en hij was erg lekker.”
“Ook hebben we over het verhaal van het brood en vissen gehad. Om samen brood te delen hebben we dat boven een vuurtje gebakken. Dat smaakte al goed maar gelukkig waren er ook nog marshmallows. En we konden lekker kletsen.” Aldus Judith en Jasmijn.

Paasontbijt door de jeugd.

Cornel Ngaleku Children Centre

NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN (NR.36) klik hier CNCC nr 36 .

Beste Ronald en diaconie van de Geerteskerk,

Ik begreep van Piet de Haas dat de opbrengst vanuit de decembercollecte €1400,- heeft opgebracht.
Dit is een prachtig resultaat en een belangrijk fundament voor een kleine bakkerij op het terrein van kindercentrum in Leto
Namens het bestuur van de stichting CNCC wil ik de diaconie heel erg bedanken voor dit initiatief.
Het is echt hartverwarmend, deze steun voor het centrum vanuit een inmiddels jarenlange betrokkenheid van de Geerteskerkgemeenschap
We zijn nog in afwachting van de opbrengst van de actie bij Bakker Boer die binnenkort bekend zal worden.
Ik ga daarna de PZC  laten weten hoe we er met alle bijdragen voor staan en wat dit in concreto betekent voor de kinderen van het centrum

Dank en groet
Ane Zandee

Project Cornel: bakkerij en de Watoto-bol

Elke dag vers brood van de bakker of wellicht de supermarkt. Bij ons is het heel normaal, maar in Tanzania nog niet. Een nieuwe actie moet daar verandering in brengen.
Op het terrein van het kindercentrum en de daarnaast liggende Maktau-lodge, werkt een enthousiaste kok die naast het koken ook graag brood bakt voor de kinderen. Er is één probleem: hij heeft er nauwelijks faciliteiten voor. Zo ontstond in Nederland het idee om geld te gaan inzamelen, zodat bij het centrum een kleine bakkerij kan worden gebouwd. “De kinderen kunnen dan wat vaker brood eten”, legt Kloetingnaar Ane Zandee van de Nederlandse stichting CNCC uit. “Maar de bakkerij kan ook een functie gaan vervullen voor de lokale bevolking. Het is bovendien de bedoeling dat de bakkerij als een soort leerbedrijf gaat fungeren.”

Ook marketingbureau Wigman/van Dijk uit Kloetinge en Bakker Boer zijn bij het initiatief betrokken geraakt. Bakker Boer speelt een belangrijke rol in de eerste actie waarmee geld gaat worden ingezameld. Er worden in alle vestigingen speciale broden in de vorm van de berg Kilimanjaro verkocht. Van elk brood is 50 cent bestemd voor de toekomstige bakkerij in Leto. “De inschatting is dat daar ongeveer tien- tot vijftienduizend euro voor nodig is”, zegt Zandee. “We hopen dat deze actie een stevige eerste aanzet zal zijn.”

De broden zijn de rest van het jaar te koop. Eind december is duidelijk hoeveel geld de verkoop ervan in het laatje heeft gebracht. “De verwachting is dat er nog meer acties gaan volgen”, zegt Zandee. “We hopen trouwens dat ook in Tanzania zelf middelen beschikbaar worden gesteld.” Dat er vanuit Nederland wat verouderde, maar nog goed bruikbare apparatuur richting het Afrikaanse land gaat, is in elk geval een flinke kostenbesparing. Een toevalstreffer (?) was dat Sjako Boer afgelopen zomer tijdens zijn vakantie Peter Linssen tegen het lijf liep die goed bevriend is met een specialist op het gebied van het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hij heeft een ontwerp voor de toekomstige kleine bakkerij in Leto gemaakt. “We hopen dat de inwoners van Zuid-Beveland het broodje massaal gaan kopen”, besluit Zandee. “En in de bakkerswinkels is de groei van het project te volgen”. Ook via de nieuwsbrief van Cornel houden we jullie graag op de hoogte.


Hoi jongens en meisjes
,

De verhalen en liedjes tijdens de dienst in de kerk zijn vaak voor veel kinderen moeilijk te begrijpen. Daarom is er voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar iedere zondag kindernevendienst.
We starten samen met alle grote mensen in de gewone kerkdienst, zodat je al een beetje de sfeer en rituelen kan leren kennen. Na ongeveer een kwartiertje gaan we na een praatje met de dominee naar onze eigen ruimte. Daar wordt een verhaal uit de bijbel verteld. Vervolgens bespreken we met elkaar wat we ervan kunnen leren voor ons eigen leven, zoals hulpvaardig zijn, samen delen, vriendelijk zijn, aandacht voor elkaar en geloof in God en Jezus. Naast verhalen vertellen doen we ook spelletjes, zingen liedjes en maken knutsels, deze mag je meenemen naar huis om er thuis nog eens over na te praten.
Naast de normale zondagse diensten zijn er ook speciale gebeurtenissen door het jaar heen. Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd werken we met projecten rondom een bepaald thema. En op de zondag voor Pasen, Palmpasen, gaan we met versierde takken door de kerk. Ook is er tijdens de Kerst altijd een speciale viering voor kinderen waar we dan een musical spelen.
Tijdens de laatste zondag voor de vakantie nemen we afscheid van de oudste kinderen die de basisschool verlaten, met daarna een afsluitend feest voor alle kinderen.
Lijkt het je leuk om met de kindernevendienst mee te doen, dan ben je van harte welkom. Kom gerust een keertje kijken!
Voor je jonge broertje of zusje is er crèche tijdens de dienst.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.