Ouderenpastor

Nieuws van de ouderenpastor.

Ouderenpastor als vrijwilliger
Sinds 1 januari 2016 ben ik voor 8 uur per week werkzaam als ouderenpastor in onze gemeente. Deze aanstelling was voor drie jaar en die periode is nu (bijna) voorbij. Met veel voldoening kijk ik terug op deze periode. Ik heb de meeste gemeenteleden van 80 jaar en ouder, mijn doelgroep, leren kennen. Een heel gevarieerde groep mensen: sommigen gezond en mobiel, anderen kampen met ziekte of beperkingen. Meerdere keren was ik de voorganger in de uitvaartdienst van overleden gemeenteleden. Ik hoorde wat mensen hebben meegemaakt: mooie momenten, maar ook verdrietige ervaringen, en hun vragen bij wat het leven hen heeft gebracht. Samen spraken we daarover, in het licht van Gods ontferming.
Ik heb tegen de kerkenraad gezegd dat ik nog wel langer als ouderenpastor werkzaam wil zijn, maar nu als vrijwilliger. Met de kerkenraad is daar een goed overleg over geweest. Om meer tijd te hebben voor persoonlijke zaken, zal mijn inzet minder zijn dan voorheen, maar verder hoop ik zo goed mogelijk werkzaam te blijven als ouderenpastor van onze gemeente.
Rein Brand

Emmaüsgroep weer begonnen

Vanaf maart hebben we in De Schakel vanwege de coronacrisis geen bijeenkomsten van de Emmaüsgroep kunnen houden, maar in september zijn we weer gestart. Nu helaas zonder de maaltijd vooraf, want we moeten afstand houden van elkaar. Wel kunnen we op gepaste afstand van elkaar aan de tafeltjes in de zaal zitten en met elkaar nadenken over het gespreksthema. En al mogen we niet zingen, we kunnen wel luisteren naar muziek. Zo proberen we voorlopig deze bijeenkomsten invulling te geven en elkaar weer te ontmoeten. Vanwege de ruimte in de zaal en het verkleinen van de kans op besmetting van buitenaf is de groep nu helaas nog beperkt tot bewoners van De Schakel.

Ds. Rein Brand, ouderenpastor Protestantse Gemeente Kloetinge,

 

Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.