Vorming en toerusting


Kringen en activiteiten Kloetinge.

Pastoraal spreekuur

Door de nieuwe beperkende maatregelen is het steeds opnieuw zoeken naar wat er wel mogelijk is. Elkaar ontmoeten is op dit moment niet mogelijk, maar telefonisch contact kan wel. Op dinsdag t/m vrijdag ben ik telefonisch bereikbaar van 10-11 voor een pastoraal spreekuur.  Als er iets is wat u wilt doorgeven, wilt vragen kunt u me bereiken, of ook voor zomaar een gesprekje. Vaak kan een enkel – soms kort- gesprek de dag anders kleuren. Aarzelt u niet om te contact op te nemen (06-474710756). Met hartelijke groet, Janneke Herweijer.


EENMALIGE ACTIVITEITEN

Vanuit de Geerteskerk

Bijbelgesprekskring

 Dit seizoen zullen we aan de hand van het boekje “Eten met Jezus, Bijbelstudies over maaltijden in Lucas” in gesprek gaan. Samen eten was voor Jezus belangrijk. Door met hem te eten veranderden mensen. Door de boeiende gesprekken die aan tafel ontstonden werd iets duidelijk van de wereld die Jezus voor ogen stond: het Koninkrijk van God.  We lezen gedeelten waarin het gaat om tafelmanieren en hygiëneregels, over een liefdadigheidsdiner en de laatste maaltijd. Steeds zal ook de link met ons eigen leven aan de orde zijn.

Data: 28 september, 19 oktober, 23 november, 11 januari,15 februari en 15 maart. Tijd: 19.30 uur, in het Geerteshuis. Opgeven kan bij ds. Janneke Herweijer via de mail of telefonisch( 0647410756)


Basiscatechese

In maart is er twee keer een uurtje basiscatechese voor kinderen van 7-12 jaar.  Elke dag eet je thuis, vaak wel drie keer op een dag. Ook Jezus at samen met zijn leerlingen. Soms hadden we hele gesprekken en stelden de leerlingen vragen aan Jezus. Ook de joden kennen een maaltijd, de pesachmaaltijd, waarop ze de uittocht uit Egypte herdachten.  Ook in de kerk is er soms een maaltijd, het Avondmaal. Uitleg over beide maaltijden kun je horen en zien op de woensdagen 15 en 29 maart in de consistorie van de kerk, van 16.00 uur- 17.00 uur. Opgave bij ds. Janneke Herweijer () of Els Robbeson ()


Vanuit Hart & Ziel

Op reis en op zoek naar inspiratie…..

Ga je mee?

Onder deze titel worden er vier avonden georganiseerd in het Geerteshuis in Kloetinge.                                                                         De reis betreft vier avonden waar we aan de hand van een Bijbelverhaal ons inleven en in gesprek gaan met de reizigers die we in dat verhaal ontmoeten. We lopen op hun pad, we stellen dezelfde vragen, we aarzelen, zijn overmoedig of enthousiast. En we gaan in dialoog met elkaar.

Vier avonden ter inspiratie voor ieders eigen leven, de verbanden waarin ieder leeft en werkt en de geloofsgemeenschap waarmee ieder verbonden is. In ieder geval van harte welkom.

De organisatie is in handen van de Geerteskerk Kloetinge. De begeleiding van de avonden is in handen van Rens Stobbelaar, geestelijk verzorger en begeleider van retraites.

Data: Vier woensdagavonden in 2022:  14 september / 12 oktober / 9 november / 7 december                                                      Van 19.30 – 21.30 in het Geerteshuis, Jachthuisstraat 13 in Kloetinge.

Aanmelding bij John Nieuwenhuize via de mail: . Deze avonden worden gesubsidieerd door de diaconie van de Geerteskerk.


Spiritueel café

Elk moment in het leven benutten……

We lijken in het land van onbeperkte mogelijkheden te leven, maar dit heeft ook een keerzijde. Het geeft ons naast grote vrijheid ook onrust en gejaagdheid. Is er dan nog ruimte om bezig te zijn met wat er werkelijk toe doet?

Aan de hand van een filmfragment ( 9 oktober) en een zingevingspel( 6 november) zullen we in gesprek gaan in het spiritueel café.

Data: zondagmiddagen 9 oktober en 6 november van 15.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Op ’t Hof Olmenstein Abbekindersezandweg 21 en opgeven kan bij Rian Duininck en Ronald Koole via de mail: en Kosten: 12, 50 ( incl. consumpties)


 

Koken in Kloetinge

Eens in de zes weken is er op dinsdagmiddag vanaf 17.30 uur de gelegenheid om samen met Mariska Boer en  Christel  de Vries, met elkaar én met Hart en Ziel in een gemoedelijke sfeer te koken in de Geerteskerk. Het menu wordt van te voren bedacht en ingekocht. We koken met zijn allen en ieder kan daarbij zijn eigen taak kiezen.

Daarna is er een gezamenlijke maaltijd.  Tijdens een maaltijd vinden vaak mooie gesprekken plaats. De koks en deelnemers kunnen per maand variëren. Deelname is voor ieder die mee wil koken en eten. Kookervaring is niet vereist. De kosten bedragen € 12,– per persoon. Opgeven vooraf is noodzakelijk. Opgave bij Mariska Boer: 

Na het succes van het afgelopen seizoen zijn er voor het najaar de volgende data gepland: 13 september, 18 oktober en 22 november.


Workshops mozaïeken

Ik oktober hoop  weer een aantal avonden met elkaar te gaan mozaïeken. Of u nu al volleerd bent of dit nog nooit heeft gedaan? Een ieder is welkom.

Wat mozaïeken zo fijn maakt, is dat je helemaal niet handig/creatief hoeft te zijn om toch iets moois neer te zetten. Als je een idee in je hoofd hebt dan volgt de rest vanzelf!   Het enige dat nodig is, is dat je het leuk vindt om gezellig met elkaar bezig te zijn. Als het niet helemaal lukt zoals je wilt, krijg je gewoon hulp van een van je mede-mozaïekers.

De kosten zijn € 5,– per avond. Hiervoor krijg je dan een plankje waar je je werkstuk op kan maken, mozaïeklijm, tegeltjes en cement om het geheel af te maken. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Ik hoop dat je net zo enthousiast bent geworden als ik destijds en dat we elkaar in oktober kunnen ontmoeten!

 De data worden later bekend gemaakt. Meestal vindt het plaats op woensdagavonden.

Aanmelden via: Reanne Vlaming op  (let op: nieuw mailadres!)


Workshop ‘rouw en verlies’.

Verlies en rouw horen bij ons leven

Verlies en rouw zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven. Verlies van gezondheid, vriendschap, werk of door scheiding, dood, etc. Grote en kleine verliezen maken we allemaal mee. We praten hier niet veel over, we gaan meestal gewoon door.

  • Kunnen en mogen we rouwen, gunnen we onszelf tijd om hierbij stil te staan?
  • Hoelang mogen we rouwen?
  • Wat is rouwen eigenlijk?
  • Is er normale rouw?

 

Dinsdagmiddag  8 november wordt u van harte uitgenodigd om samen stil te staan bij verlies en rouw. De middag wordt begeleid door Jacomien Marinussen. Zij volgde de opleiding rouwbegeleiding aan de Hogeschool Zeeland en werkte jarenlang in het Clarahofje. Jacomien zal informatie geven over verlies en rouw en we kunnen hierover met elkaar in gesprek gaan.

Plaats: Geerteshuis, Jachthuisstraat Kloetinge, aanvang 14.00 uur.

Opgeven bij Jacomien Marinussen: . Kosten: 7,50 euro.


Meditatieve wandelingen

Ook het komende seizoen zijn er door Hart &Ziel weer meditatieve wandelingen gepland op zaterdagmorgen 28 januari en zaterdagmorgen 13 mei. De ervaring van veel mensen is, dat je met de wind om je hoofd, de zon op je gezicht vaak tot nieuwe  inzichten komt. Juist als je buiten bent in de natuur, kunnen je gedachten, die soms door je hoofd dwarrelen, tot rust komen. En zo kom je vaak bij diepere gevoelens, die er in je leven

De methode van de Emmaüswandeling wil hierbij helpen. Gedurende een deel van de wandeling loop je in stilte, en een deel van de wandeling ben je – twee aan twee- in gesprek, net als destijds de Emmaüsgangers. Dit is echter geen ‘must’. Soms worden tijdens de wandeling oude contacten hernieuwd en ook dit kan heel zinvol zijn.

Graag vooraf aanmelden bij ds. Janneke Herweijer ( email: of tel: 06-47410756)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.