Kerkrentmeesters

College van Kerkrentmeesters

Giften en collecten:

Dhr. v.d.B: € 200,-.
Anoniem, via G. Postma: € 20,00
Dhr. H. uit Goes: € 100,-.
Mevr. Z – Van D. uit Goes: € 25,- voor Clarahofje.
Via diaconie: € 25,- voor restauratiefonds.

App KERKGELD wordt APPOSTEL

Medio augustus is de app KERKGELD opgevolgd door de app APPOSTEL. Mensen die inmiddels met deze app werken kunnen met de huidige inloggegevens verder werken in APPOSTEL. De nieuwe app is wederom gratis te downloaden in de appstore of Google Play. De app is zowel voor diaconie als kerkrentmeesters ingericht. Een extra service aan u om giften en collecten nog eenvoudiger te maken.

Uit de vergadering:

Actie Kerkbalans 2021.

De actie heeft dit jaar bijna € 72500,- aan toezeggingen opgeleverd. Veel leden hebben meer toegezegd en meer leden hebben positief gereageerd op de actie. Nogmaals dank aan alle 40 vrijwilligers voor hun inspanningen en aan Lucy voor de gezellige ochtend en alle heerlijkheden voor de vrijwilligers die hun tassen kwamen inleveren.

Verjaardagfonds.

Begin januari hebben Gerda Postma en Willem Jan Duininck de opbrengst geteld. In totaal is 2067,45 euro geteld. Daarnaast hebben twee leden geld overgemaakt op onze rekening.

Binnenkort gaan we een beslissing nemen over een nieuwe kastenwand in de consistorie. Het doel is om meer ruimte voor alle groepen beneden te creëren in plaats van de zolder boven de consistorie. Iedereen hartelijk dank voor de gift!  Bovendien willen wij Gerda Postma en Annelies Almekinders danken voor hun inzet voor dit fonds.

Orgel.

Inmiddels vordert het onderzoek van Aart Bergwerff naar het orgel. De orgelcommissie, bestaande uit Ab Lokerse, Theo Almekinders en Jan Hut, zullen dit onderzoek namens ons college begeleiden/ beoordelen. Het onderzoek kan leiden tot groot onderhoud c.q. restauratie van het orgel.

Namens het CvK, Niek Walhout.

 

Even voorstellen: Joel Boone.

Mijn naam is Joël Boone en vanaf dit jaar zal ik onderdeel uitmaken van het vaste team van organisten hier in de Geerteskerk. Vorig jaar heb ik een aantal keer enkele diensten gespeeld en het bevalt me altijd zeer om bij jullie te spelen, een hartelijke gemeente waar naast goede predikanten ook waardering is voor muziek. Mij is gevraagd om mezelf voor te stellen zodat jullie ook weten wie het nieuwe gezicht achter het orgel is. Ik ben opgegroeid in Yerseke, maar door studie zit ik ook op kamers in Leiden. Ik studeer rechten aan de Universiteit Leiden en ook orgel aan het Conservatorium in Den Haag. Die combinatie vind ik erg leuk en ook mijn muziekopleiding bevalt heel erg. Al sinds mijn 15e speel ik her en der kerkdiensten en dat vind ik fijn om te doen. De combinatie van geweldig mooie kerkliederen en het bijdragen aan de eredienst hebben ervoor gezorgd dat ik een passie voor kerkmuziek heb ontwikkeld en ik hoop daar ook in jullie gemeente vorm aan te kunnen geven. Als u vragen of suggesties heeft, schroom vooral niet om me aan te spreken. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking!

Even voorstellen: Piet Nieuwenhuize.

Hoi allemaal,

Het is misschien toch wel handig dat ik mij even voorstel omdat dit er in de vergaderingen eigenlijk niet van is gekomen.
Ik ben Piet Nieuwenhuize, en ik woon sinds 1 sept 2013 in de Breitnerstraat te Goes. Ik ben geboren op Yerseke en daar heb ik ook al die tijd gewoond.
Ik ben afkomstig uit een (mossel)vissers familie. Mijn opa en vader waren visser. En nu mijn oudste zoon ook weer visser. Maar ik ben wat dat betreft een buitenbeentje. Toen mijn vader 40 jaar oud was heeft hij de visserij vaarwelgezegd en is gaan werken bij de destijds PTT. In die tijd groeide ik op en ik wilde naar de Visserijschool. Maar als 12-jarig jongetje alléén naar Vlissingen was toch wat hectisch. Dus eerst maar de (destijds heette dat) de MULO doorlopen.
Ik solliciteerde bij de Raiffeisenbank (nu Rabobank) en met avondcursussen en zelfstudie mijn diploma’s behaald.
Op 48-jarige leeftijd behaalde ik nog mijn HEAO-diploma in Breda. Ik heb 5 fusies meegemaakt en op 65-jarige leeftijd werd ik gepensioneerd. Ik ben nu 72 jaar.
In 1972 zijn wij getrouwd. Wij kregen 3 kinderen, 2 jongens en een meisje, maar die zijn dus allemaal de deur uit.
Op 2 juli 2006 is mijn vrouw overleden aan de gevolgen van kanker. Dat was een verdrietige tijd. Ik was lid van de Gereformeerde kerk te Yerseke. Een traditionele gemeente. Ik was 3 of (4?) perioden van 4 jaar diaken en daarna 2 perioden ouderling-Kerkrentmeester.
Ik heb een vriendin Janneke Verschuure, zij woont op Kruiningen.
In januari 2021 werd ik benaderd om Kerkrentmeester van uw gemeente te worden. Ik voel mij heel erg thuis in de Geerteskerk dus heb ik besloten om hierop positief te beslissen. Op deze manier kan ik de kerk ook helpen. Ik heb inmiddels 2 vergaderingen meegemaakt en heb ontdekt dat er véél zaken te doen zijn en dat er véél positief enthousiaste mensen meewerken.
En hier wil ik mijn steentje aan bijdragen.
Als u nog wat van mij wilt weten, vraag gerust, bel of mail maar.
Lieve groetjes van Piet Nieuwenhuize.