Nieuwsbrieven

“Het is de Geest die ons verbindt”

De duif, een van de vogels die op belangrijke momenten terugkomt in verhalen van de Bijbel. Over verbinding is veel gezegd de laatste maanden. Hoe kunnen we verbinden en toch de geadviseerde “sociale afstand” behouden? In normale tijden is er altijd een tentoonstelling in de kerk gedurende de zomermaanden. Zo stond er dit jaar een heel programma rond het bijzondere Bijbelboek Hooglied gepland.
Dat liep dus allemaal wat anders. Gelukkig is de kerk wel open voor een bezoek, voor bezichtiging (er zijn alleen geen rondleidingen), meditatie, stilte of gewoon een kaarsje aan te steken. 

En nu staat daar een mooie witte duif.
“Het is de Geest die ons verbindt”, eenieder zal daar zijn eigen gedachten bij hebben. Heeft u een gedachte, wens, gedicht, gebed of bemoediging die u wilt delen? Schrijft of plak deze op onze duif! U bent iedere woensdagmiddag en zaterdagmiddag tussen 13:30 en 16:00 welkom in de kerk.

Aangescherpte corona-maatregelen.

  • In de zondagen van november maximaal 30 kerkgangers + de personen die nodig zijn om de dienst voortgang te laten vinden (voorganger, ambtsdragers van dienst, koster, bediening beeld/geluid, evt. leiding kindernevendienst). Komen er meer dan 30 kerkgangers dan worden die door verwezen naar Het Geerteshuis.
  • Er kan wel crèche en/ of kindernevendienst worden gehouden. Het aantal van 30 geldt in de kerkzaal.
  • Geen gemeentezang. Er mag wel gezongen worden door een groepje van maximaal vijf personen die voldoende (5 meter) afstand houden van de kerkgangers en onderling anderhalve meter afstand houden.
  • Mondkapjes? Net als in openbare ruimtes: mondkapje op bij verplaatsingen. Als mensen op hun plaats zitten mag het mondkapje af.
  • De (ook kerkelijke) bijeenkomst van een uitvaart is uitgezonderd van het maximumaantal personen van 30 binnen of 40 buiten.

Hier kunt u de Nieuwsbrieven terugvinden.

Nieuwsbrief zondag 29 november 2020

Liturgie zondag 22 november 2020

Inzamelingsactie Voedselbank De Bevelanden.
Georganiseerd door werkgroep “Hart en Ziel” en de diaconie van de Geerteskerk. Hart en Ziel Voedselbank

Nieuwsbrief zondag 15 november 2020

Nieuwsbrief zondag 8 november 2020

Nieuwsbrief zondag 1 november 2020

Nieuwsbrief zondag 25 oktober 2020

Nieuwsbrief zondag 18 oktober 2020

Nieuwsbrief zondag 11 oktober 2020

Woord van bemoediging 02-10-2020

voedselbank 02-10-2020