29 maart start Hart & Ziel: Het Mooiste Lied

We hebben er lang over nagedacht en gepraat maar op 29 maart mogen we dan echt van start. Onze eerste activiteit van de pioniersplek, verbonden met de PKN Kloetinge: “Hart & Ziel”.

We zijn op zoek naar verbinding. Vanuit de pijlers: zoeken, vieren en doen kunnen we de verbinding aangaan met elkaar, met de kwetsbare medemens, met de gemeenschap rondom onze kerk én met God. De een zal meer affiniteit hebben met verdiepende activiteiten (Zoeken), de ander met kunst, muziek of kerkelijke vieringen (Vieren) en de derde ervaart verbinding door de handen uit de mouwen te steken (Doen).

 Met onze eerste eigen productie, “Het Mooiste Lied”, willen we mensen nader kennis laten maken met Hooglied. Het prachtige en liefdevolle maar tegelijk vaak onbeminde en ongemakkelijke Bijbelboek. Via een expositie en thema-avonden laten we u graag nader kennis maken. Zondag 29 maart om 15:00 uur geven we in de Geerteskerk het startschot voor onze Pioniersplek “Hart& Ziel Kloetinge” en opent de tentoonstelling.

We exposeren schilderijen van Jopie Minnaard, Frida van Overbeek en Marja de Lange. In 2008 verscheen van Jopie Minnaard het geïllustreerde ‘Waèr a ‘t arte vol van is’, een Zuid-Bevelandse vertaling van Hooglied.

Voor de huidige expositie heeft Jopie Minnaard een aantal nieuwe werken gemaakt.

Daarnaast maken bronzen beelden van de hand van Frida van Overbeeke deel uit van de tentoonstelling. Ook zijn er schilderijen te zien van de hand van Marja de Lange.

In haar schilderijen werk was Hooglied vaak een thema.

Het vocaal ensemble Musica Cordis zal een aantal toepasselijke stukken ten gehore brengen.

Vanaf de openingsmiddag zal de nieuwe uitgave van het boek van Jopie Minnaard, ’Waèr a ‘t arte vol van is’ te koop zijn. De middag start om 15:00 uur, de toegang is gratis, in de Geerteskerk te Kloetinge. Uiteraard wordt een bijdrage ter bestrijding van de kosten zeer op prijs gesteld. De tentoonstelling is vervolgens te bezichtigen op woensdag- en zaterdagmiddag.

Donderdagavond 23 april hebben we Rabbijn Marianne van Praag uit Den Haag te gast. Zij geeft een lezing over Hooglied. Hooglied is in de Joodse traditie een belangrijk Bijbelboek en staat vaak centraal rondom het Pascha.

Donderdagavond 14 mei: Liesbeth Franken brengt een liedprogramma getiteld “Het Lied van de Liefde”. Ze put haar repertoire o.a. uit Jiddische en Sefardische traditionals, Franse chansons en Latijns-Amerikaanse liedjes het programma wordt afgesloten met een klankschaalmeditatie.

Donderdagavond 27 mei vertelt Heleen Pasma over Hooglied. Voor de thema-avonden wordt een toegangsprijs gevraagd. Meer informatie is binnenkort te vinden op: www.hartenzielkloetinge.nl

We hopen u tijdens de opening of op de thema-avonden te mogen begroeten.

Werkgroep “Hart en Ziel Kloetinge”

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor 29 maart start Hart & Ziel: Het Mooiste Lied

Interview Geert Mak

Geert Mak

zondag 8 maart 2020

Aan het begin van de Boekenweek organiseren wij een Boekenweekfeest in de Geerteskerk in Kloetinge.

Geert Mak wordt geïnterviewd over zijn laatste boek Grote Verwachtingen, de opvolger van In Europa. Locatie: Geerteskerk, Geertesplein 24 Kloetinge. Aanvang: 14:00 uur (de deur is om 13:30 open). Toegang: € 12,50 (inclusief consumptie).

Kaarten zijn te koop bij Het Paard van Troje en De Koperen Tuin.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Interview Geert Mak

Uitnodiging boek presentatie

Hierbij ontvangt u een uitnodiging voor de presentatie van het boek Als de stenen konden spreken in de kerk van Kapelle op zaterdag 14 maart a.s. Gaarne hopen wij u bij die gelegenheid te ontmoeten.

Uitnodiging

Vriendelijke groeten, Gerard Lepoeter

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Uitnodiging boek presentatie

Open Kerk Goes

Achtergrondinformatie Open Kerk:
Open Kerk staat al 15 jaar voor vernieuwende kerkdiensten binnen de PKN Goes. We brengen de boodschap met muziek en bijvoorbeeld theater, film of dans. De Open Kerk Band zorgt voor de muzikale begeleiding en inhoudelijke invulling. De diensten worden zes keer per jaar gehouden in de Vredeskerk in Goes. De volgende diensten zijn op  zondagmiddag 8 maart. Dan is de jaarlijkse kidspraise om 16:00 uur en op zaterdagavond 11 april is de paaswake & paaspraise om 19:00 uur. Wees welkom!

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Open Kerk Goes

Reizen en op zoek naar inspiratie….. Wie volgt…?

Onder deze titel bent u van harte welkom in het Geerteshuis in Kloetinge.
De reis betreft vier avonden waar we aan de hand van een Bijbelverhaal ons inleven en in gesprek gaan met de reizigers die we in dat verhaal ontmoeten. We lopen op hun pad, we stellen dezelfde vragen, we aarzelen, zijn overmoedig of enthousiast.
Vier avonden ter inspiratie voor ieders eigen leven, de verbanden waarin ieder leeft en werkt en de geloofsgemeenschap waarmee ieder verbonden is.
De leiding van de avonden is in handen van Rens Stobbelaar, geestelijk verzorger en begeleider van retraites. Organisatie: Geerteskerk Kloetinge.
Zie voor meer informatie: Wie volgt
Data: Vier woensdagavonden in 2020: 29 januari  /  26 februari  /  25 maart  /  22 april. Van 19.30 – 21.30 uur in het Geerteshuis, Jachthuisstraat 13 in Kloetinge
Iedereen is welkom!

Informatie en aanmelding bij: Coby Frens 0113-348978 of 06-17882240 of Rennie Naafs 0113-316980.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Reizen en op zoek naar inspiratie….. Wie volgt…?

Taizé-viering.

Op 15 maart wordt er in de Geerteskerk te Kloetinge weer een Taizé-viering gehouden om 19:30 uur.

Het thema van de viering is Twijfel

Kenmerkend voor Taizé vieringen zijn het zingen van meditatieve liederen en stilte en het aansteken van een kaarsje. Kerk is open vanaf 19 uur. Van harte welkom. De volgende Taizé viering is in oktober 2020 gepland.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Taizé-viering.

Van Kerk Open

Al vele jaren is een groep vrijwilligers actief om in de periode juni t/m september de Geerteskerk op twee dagen in de week open te stellen voor publiek. Op woensdagmiddag en zaterdag treden deze vrijwilligers op als gastvrouw/heer en geven, indien gewenst, uitleg over de geschiedenis van de kerk en haar gemeente. In verband met het vertrek van enkele collega’s zijn wij op zoek naar mensen die onze groep willen versterken. Wij zijn dus op zoek naar gastvrouwen/heren die, op basis van een rooster, enkel dagdelen in de genoemde periode willen gidsen. Wij bieden een gezellige groep enthousiaste leden die samen optrekt om ieder jaar weer een mooi seizoen Kerk Open te realiseren met een mooie tentoonstelling en enkele concerten! Aan het einde van ieder seizoen gaan we een dag op pad om elders twee kerken te bezoeken en samen te eten. Wanneer u er wel wat voor voelt om mee te draaien in onze groep, neem dan gerust contact op met bv. Lies Walhout of Willem van Wijngaarden of andere leden van de groep Kerk Open.

Namens Kerk Open, Niek Walhout.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Van Kerk Open

Groothuisbezoek in De Schakel

Op donderdag 5 maart vindt een groothuisbezoek plaats in De Schakel. Het thema is: “Wie volgt?!”. Aan de hand van gespreksvragen en uw eigen verhalen praten we met elkaar over het jaarthema. Ook gemeenteleden die in de buurt van De Schakel wonen zijn van harte welkom. En meer nog: iedereen is van harte welkom!
Datum: donderdag 5 maart 2020 van 14.30 – 16.30 uur
Ds. Rein Brand.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Groothuisbezoek in De Schakel

Uitnodiging Provinciale Raad van Kerken Zeeland.

Uitnodiging oecumenisch beraad 17 februari 2020

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Uitnodiging Provinciale Raad van Kerken Zeeland.

Open Kerk Goes ‘Uit de put!’

Open Kerk Goes ‘Uit de put!’
Op zondagavond 9 februari vindt in de Vredeskerk Goes weer een Open Kerk dienst plaats. Het thema is ‘Uit de put!’, gebaseerd op het verhaal van Jozef. De eigen Open Kerk Band zorgt voor de begeleiding van de muziek van onder andere Opwekking en Sela.
Locatie: Vredeskerk, ds. W.H. van der Vegtplein 2 Goes. Tijd: 19.00 uur – 20.15 uur Lees verder

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Open Kerk Goes ‘Uit de put!’