Beperkt kerken weer mogelijk vanaf 1 juli

DEN HAAG – Kerken mogen vanaf 1 juli weer diensten houden met groepen tot 100 mensen. Het kabinet versoepelt eerder dan gepland de maatregelen tegen het coronavirus.

,,De ‘eerste uitbraakfase’ van het corona-virus ligt achter ons. We komen nu in de fase waarin we de overgang moeten maken naar de anderhalve meter-samenleving”, maakte premier Mark Rutte woensdagavond 6 mei 2020 bekend tijdens de wekelijkse persconferentie.

Alle plannen zijn wel onder het voorbehoud dat er geen opleving van het virus komt. Hoe alles voor de kerken precies in het vat wordt gegoten is nog niet bekend. Nadere uitwerking en richtlijnen volgen zo spoedig mogelijk vanuit de landelijke Protestantse kerk. Het moderamen van de Protestantse Kerk gaf woensdagavond al meteen het advies om tot en met 30 juni uitsluitend online kerkdiensten te verzorgen.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Beperkt kerken weer mogelijk vanaf 1 juli

Amacet

Het is een stuk stiller…

De kerken zijn leeg, theaters, zelfs geen huiskamerconcerten meer…De figurant is ook even stil.

Toch ook  niet helemaal, tijdens de gezamenlijke kerkdiensten op Omroep Zeeland (Geloven in Zeeland) heeft Theo al 2 x mee mogen werken vanuit zijn gastenkamer.

En ook hebben we hard gewerkt aan onze site, www.defigurant.nl

Voor al die mensen die nu interesse in- en tijd over hebben willen we een ieder uitnodigen om eens aandachtig een kijkje te komen nemen op die site. Kijk bijvoorbeeld onder de knop “home” naar films en video’s…je ziet er o.a. 7 speciaal opgenomen liederen van de gastenkamer…een klein concertje bij je thuis. (Thuiskamerconcert!!)

Ook vind je er het laatste nieuws vanuit Oeganda terwijl je ook rustig naar een stukje film kunt kijken van het Amecetwerk in Oeganda van voor de Coronatijd.

Dus…kom kijken op onze website en we wensen je een inspirerend inkijkje toe, blijf gezond en om elkaar denken en denk ook aan jezelf, Gods zegen gewenst!

Dank voor al jullie steun aan het werk van Amecet in Oeganda,

Vrede en alle goeds, Cor de Rijke, Gerrit Dieleman, Theo van Teijlingen (St. de Figurant)

En vanuit Oeganda: Els van Teijlingen

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Amacet

Bedankbrief van het Clarahofje.

Beste lezer,

Langs deze weg willen wij u van harte bedanken voor de paasmandjes die we mochten ontvangen. Onze bewoners hebben het zeer gewaardeerd.

Wilt u onze dank overbrengen aan de jongeren van de Geerteskerk.

Wie een hand geeft, ontvangt een hand.
Wie haar hart opent, ontvangt liefde.
Wie omziet naar de ander, zal zelf gezien worden.
Waar mensen zorg hebben om elkaar,
daar wordt de draagbaarheid groter.

Blijven gaan met open ogen,
zien wat niemand anders ziet,
telkens weer elkaar ontmoeten
waardoor wij niet verdwalen in het donker
maar licht zien en mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet namens het bestuur,
Ans Leijdens.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Bedankbrief van het Clarahofje.

Koninklijke onderscheiding.

Koninklijk lintje voor Ad Nagelkerke.
Terecht en zo verdiend om in de schijnwerpers te staan.
Naast wat je voor de kerk doet, tafeltje dekje en voor zoveel mensen de helpende hand toereikt.
Dank je wel Ad voor al je enorme inzet!

 

 

 

 

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke onderscheiding.

Paasontbijt door de jeugd.

Door te klikken op de link hieronder, leest en ziet u iets meer over het Paasontbijt door de jeugd.

Paasontbijt door de jeugd.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Paasontbijt door de jeugd.

Witte donderdag en Paasmorgen.

Na de derde zondag op rij, waarin we elkaar door de gegeven omstandigheden niet konden ontmoeten en zo vlak voor Pasen heeft een aantal gemeenteleden samen met ds. Rein Brand het initiatief genomen u de “Open Deur” te bezorgen.

Het is een gebaar van onderlinge verbondenheid, een hart onder de roem voor eenieder van ons. Daarnaast wil de groep die verbondenheid nog eens benadrukken door te proberen met een aantal leden een viering te verzorgen voor de Witte donderdag 19.30 uur en Paasmorgen 10.00 uur waarmee u via Kerkomroep verbonden kunt zijn. Als het lukt, zullen de aanvangstijden overeenkomen met de tijden zoals deze gebruikelijk zijn. Uw collectegaven kunt u desgewenst storten op de bankrekeningnummers van de diaconie en de kerkrentmeesters. De diaconie volgt het rooster zoals vermeld in het kerkblad. Uw gaven zijn in deze tijd meer dan welkom!

In liefde verbonden,
Jaap Hulstein,
Rein Brand.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Witte donderdag en Paasmorgen.

Uitwisseling gedichten.

Beste vrienden,

We – wie ‘we’ zijn weet ik niet! – zijn een gemeenschappelijke, opbouwende poëzie-uitwisseling gestart. Ze is eenmalig en we hopen dat jij zal deelnemen.

We kiezen mensen van wie we denken dat ze poëzie-minded zijn en willen deelnemen gewoon om er plezier aan te beleven

Stuur een gedicht naar de persoon die hieronder op nummer één staat (ook wanneer je die niet kent).

Kies een gedicht, tekst of bezinning waar je een goede herinnering aan hebt of wanneer het wat moeilijk ging. Maar breek je hoofd niet over de keuze.

kdek@zeelandnet.nl

n.j.oele@zeelandnet.nl

Wanneer je het gedicht, de tekst of bezinning hebt verstuurd naar de persoon op nummer één (en enkel naar die persoon), kopieer je dit bericht in een nieuw e-bericht.

Verplaats mijn naam naar nummer één, plaats jouw naam op nummer twee. Enkel mijn naam en die van jou mag zichtbaar zijn in het bericht. Verzend het bericht in BCC (blinde kopie) naar 20 vrienden.

Wanneer dit niet lukt binnen vijf dagen, laat het ons dan weten zodat het helder blijft voor wie deelneemt. Het gebeurt echter zelden dat iemand uitvalt omdat we allemaal nood hebben aan fijne, verrassende poëzie. En de ‘response’ komt snel, gezien er maar twee namen op de lijst staan en je slechts één keer hoeft te versturen.

Dank alvast, dat u de stille kracht van gedichten mee wilt verspreiden.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Uitwisseling gedichten.

Lelie zorggroep.

Beste broeders en zusters,

Lelie zorggroep (o.a. divisies Agathos en Curadomi) mobiliseert zich op dit moment tegen de verdere verspreiding van het coronavirus en de gevolgen daarvan voor onze cliënten en medewerkers. De leden uit uw gemeente kunnen ons daarbij helpen! Wilt u onze oproep onder hen verspreiden? Dat kan op twee manieren:

Bent u onze held?
Lelie zorggroep (o.a. divisies Curadomi en Agathos) is gestart met het inventariseren van mensen die inzetbaar zijn voor de thuiszorg of de verpleeghuiszorg, op het moment dat het écht nodig is. Het gaat in eerste instantie om patiëntgebonden taken, maar ook voor andere taken zullen op korte termijn extra handen nodig zijn. Er is dus niet per se een zorgachtergrond nodig. Wilt u/wil jij ons helpen? Meld je dan aan! Wij kijken op welke plek u/jij, op basis van woonplaats en beschikbaarheid, het beste past.

We willen de beschikbaarheid zo snel mogelijk in kaart brengen. Klik op de button en meld je/u aan!

Alvast enorm bedankt voor je aanmelding

Jouw aanmelding zorgt ervoor dat we beter bestand zijn tegen de gevolgen van het coronavirus. Enorm bedankt daarvoor!

Stuur dit bericht door
Ken je mensen die zich ook willen inzetten in de thuiszorg/verpleeghuiszorg? Mail of app dit bericht door, want we kunnen iedereen gebruiken!

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op met het MatchMakingTeam van Lelie zorggroep via matchmaking@leliezorggroep.nl of kijk op www.werkenbijleliezorggroep.nl/extraheld.

Met vriendelijke groet,
Afdeling Werving & Selectie
Lelie zorggroep
T 0900 2244777
E werving@leliezorggroep.nl

Lelie zorggroep biedt zorg- en hulpverlening aan iedereen die dat nodig heeft. Dagelijks werken we, vanuit christelijke uitgangspunten, met veel gemotiveerde medewerkers aan Zorg Thuis, Zorg in onze huizen en Hulpverlening.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Lelie zorggroep.

Ter Weel vraagt vrijwilligers

Bericht van DIAMANT.

Afgelopen weken zijn er tot nu toe 375 mondkapjes, 5 liter handalcohol en diverse veiligheidsbrillen ingezameld voor de huisartsen in Goes. Die waren zeer welkom!

Hartelijk dank voor de gevers!

Heeft u nog mondkapjes of andere beschermingsmiddelen, er is nog steeds een tekort.

Maar er is meer!

Via de gemeente Goes is de volgende hulpvraag binnengekomen bij Diamant.

Zorggroep Ter Weel vraagt vrijwilligers die maaltijden willen bezorgen tussen 11.15-13.00u.
Momenteel is er nog een vaste groep vrijwilligers maar zij verwachten dat daar binnenkort mensen gaan uitvallen i.v.m. leeftijd en gezondheid.
Hiervoor willen zij een vangnet opzetten.
Ze denken zo’n 15 mensen nodig te hebben maar kunnen nog geen toezeggingen doen over wanneer en of ze ingezet gaan worden. Ze zijn erg afhankelijk van de situatie en die kan per dag wijzigen.

Bij het werven van vrijwilligers is het van belang te melden dat ze:
de afstand van 1,5 meter niet kunnen garanderen. Er moet hulp geboden worden bij het openen van maaltijden en het bij de cliënt klaarzetten op tafel
– handschoenen worden meegegeven
– mondkapjes i.v.m. schaarste tot op heden niet
– een eigen auto is noodzakelijk.

Omdat er meerdere mensen nodig zijn wordt deze hulpvraag  bij meerdere kerken uitgezet.

Ter Weel is ook nog bezig met het organiseren van het bezorgen van maaltijden tussen 17.00u.-18.00u. Als ze dit rond krijgen zullen ze ook hiervoor Diamant benaderen.
In de eerste instantie gaan we nu aan de slag om een vangnet op te zetten voor het bezorgen van maaltijden tussen 11.15u.-13.00u.

Heeft u tijd en de moed om dit belangrijke stukje werk te ondersteunen?

Geef uw naam, adresgegevens, telnr. en de dagen dat u kunt, door aan Diamant. info@diamantgoes.nl of bel naar Heleen Slabbekoorn (0646504050), Jan Guiljam (0655771202)

Uw gegevens worden verzameld door DIAMANT en worden daarna doorgegeven aan Ter Weel.  Door opgave geeft u meteen toestemming om deze gegevens te verzamelen en door te geven aan Ter Weel. Deze worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Alvast hartelijk dank.

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Ter Weel vraagt vrijwilligers

Niet alleen

Ondanks het coronavirus staan we voor je klaar.

Overal in Nederland zetten talloze lokale organisaties en kerken zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Praktische hulp nodig? Een luisterend oor? Je bent #Nietalleen. Voor meer informatie ga naar website: https://nietalleen.nl

Geplaatst in Berichten | Reacties uitgeschakeld voor Niet alleen